Fabian Dijkstra Consultancy
Adding value through Agility

Diensten

De diensten van Fabian Dijkstra en zijn netwerk richten zich voornamelijk op creatieve en vernieuwende oplossingen voor een breed scala aan bedrijven. Er is veel ervaring opgedaan bij financiële dienstverleners, maar ook binnen andere branches is ervaring opgedaan, waaronder E-Commerce, Food, Energie en Telecom. Hieronder volgen een aantal voorbeelden van de te leveren diensten, voor meer informatie kunt u altijd even contact opnemen.

 

Interim Product Owner en SCRUM / AGILE coaching

Hoewel SCRUM alweer een tijd bestaat is het in veel organisaties nog nieuw en onbekend. Fabian kan u helpen om zo snel mogelijk zo veel mogelijk voordeel te halen uit deze methode. Omdat hij niet alleen de theorie beheerst, maar vooral ook de praktijk kent is het is zeer snel resultaat mogelijk. Korte coaching sessies van teams of een langer totaal implementatie traject, het is allemaal mogelijk. Daarnaast heeft Fabian ruime ervaring als Product Owner en is in staat om in zeer korte tijd een goed georganiseerde backlog in te richten en over te dragen aan interne medewerkers. Meer weten over de voor en nadelen van SCRUM? Dan komt Fabian graag langs om een eerlijke en onderhoudende presentatie te geven, toegespitst op uw eigen situatie. Altijd al willen weten hoe SCRUM werkt in een Off-Shore omgeving? Neem snel contact op met Fabian Dijkstra Consultancy.

Fabian inhuren als interim Product Owner of een interim Product Owner inhuren via Fabian Dijkstra Consultancy is ook een verstandige keuze! Het Agile Scrum Framework heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen, omdat de wijze van werken goed aansluit op de flexibiliteit die gewenst is in software ontwikkeltrajecten. Misschien is het ook opgevallen: je komt de titel Product Owner overal tegen. Veel professionals claimen deze titel en veel bedrijven hebben, ongeacht het agile niveau, deze functie omarmd. Het is dus ook niet raar dat iemand die titel graag op zijn cv wil hebben staan. De Product Owner is helemaal van nu, maar hoe onderscheid je kaf van koren?

De Product Owner speelt een belangrijke rol in de afstemming tussen developers en de stakeholders, door op basis van de wensen van stakeholders de juiste afwegingen te maken richting ontwikkelaars. Dit hangt onder andere af van de vakbekwaamheid en bereidheid van de Product Owner. 

Een Product Owner die via Fabian Dijkstra Consultancy wordt ingezet is iemand met leiderschapsvaardigheden en daarnaast een teamplayer. Deze twee kenmerken blijken lastig te combineren, de Product Owner zal keuzes moeten maken en de stem van de overige teamleden daarbij niet moeten vergeten. Het zoeken naar consensus in het beslissingsproces is daarbij van belang. 


Een Product Owner van Fabian Dijkstra Consultancy is tevens een visionair en een doener. Om de product- en projectvisie te vertalen naar concrete actiepunten en dit met zowel stakeholders als het Scrum team te bespreken of te onderhandelen, wordt een beroep gedaan op zijn/haar communicatie en onderhandelingsvaardigheden. 


Daarnaast beschikt een via Fabian Dijkstra Consultancy ingezette Product Owner over: 
- Gedegen kennis over de klant en de markt;
- Intrinsieke motivatie over user experience en is in staat deze te vertalen naar requirements; 
- Vaardigheden om budget te managen; 
- Een houding waarbij het geen probleem is om met een multidisciplinair, zelf organiserend team te werken. 

Tot slot moet de Product Owner in een Scrum team een hoge mate van altruïsme te hebben. Dit duidt erop dat de Product Owner andermans belang, die van de stakeholder, plaatst boven het eigen belang. Hieruit volgen ook kenmerken als vertrouwen, naleving en vriendelijkheid. “De Product Owner van Fabian Dijkstra Consultancy komt op voor de belangen van de stakeholders, niet het eigen belang”.

Project en Programma management

Een strakke maar haalbare planning nodig? Overzicht? Project loopt niet zoals je zou willen? Fabian Dijkstra Consultancy kan helpen!
 

Business Analyse

 Veranderingen met grote impact als off-shore, near-shore, right-shore komen in een razend tempo. Klant contacten vinden steeds minder via de traditionele kanalen plaats. In een snel veranderende omgeving waar business processen sneller veranderen dan het weer in Nederland is het belangrijk om een goed overzicht te houden en de impact van alle wijzigingen zo goed en snel mogelijk te overzien. Dankzij de gestructureerde analyse en rapportagevaardigheden van Fabian in combinatie met de jarenlange ervaring weet u snel welke gevolgen een beslissing of verandering heeft. Uw eigen team naar een hoger plan tillen? Neem contact op met Fabian Dijkstra Consultancy voor een coaching traject van uw eigen business analisten en / of Product Owners.  Niet alleen theorie, maar voorbeelden uit de praktijk, gebaseerd op de meer dan 15 jaar hands-on ervaring.  

Reference Data management oplossingen

 Banken worstelen al tientallen jaren met de administratie van reference data. Waar halen we de data vandaan? Hoe weten we of de data correct is? En welke oplossingen kiezen we voor de administratie van deze data? In de afgelopen jaren is deze omgeving alleen maar complexer geworden door de opkomst van verschillende outsourcing modellen (Data As A Service, Centralized Data Utilities), verschillende "Off the shelf" producten (al dan niet in SaaS vorm) die worden aangeboden door zowel data providers als onafhankelijke software leveranciers. U ziet door de bomen het bos niet meer? Fabian Dijkstra Consultancy kan u een op uw specifieke situatie toegespitst advies geven op basis van jaren lange ervaring met zowel het selecteren van een oplossing als van binnenuit bij een RDM software vendor. Het netwerk van Fabian Dijkstra Consultancy binnen deze branche is dan ook zeer groot waardoor het mogelijk is om altijd op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen binnen deze complexe branche.  

Workshop faciliteren

 Het sneller en efficiënter resultaat halen uit een groep. Dat is voor Fabian Dijkstra Consultancy de kern van het op een goede manier faciliteren van workshops. Dit kan een eenmalige brainstorm of teambuilding sessie zijn, maar ook een langdurig traject bij een organisatie verandering is mogelijk. Het resultaat van een goed verlopen workshop zal gedragen worden door de hele groep, het is immers een gezamenlijk resultaat! Een goede workshop is de ideale manier om bijvoorbeeld commitment te krijgen over een projectplanning, het is tenslotte nu 'onze' planning geworden. Fabian is door zijn energie en enthousiasme de ideale facilitator!  

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

 
 
 
 
Opbellen
E-mail
Info